PO - PÁ v 17:50 na Primě

Zeleninový krém

Prostřeno XI (9) moravskoslezsko 19.3.2015 polévka Foto:

Pokud mají hosté rádi zeleninu, ocení zeleninový krém. Pokud ne, radostí plesat nebudou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
voda 2 l
mrkev 4 ks
celer 1/2 ks
cibule 1 ks
olivový olej 1 lžíce
brambory 1 ks
sůl
Postup
1

Do většího hrnce nalijeme 2 l vody, připravíme si kořenovou zeleninu, dostatečně ji umyjeme a poté ji ostrouháme a nakrájíme na kolečka do hrnce s vodou. Cibuli můžeme vložit do hrnce v celku a brambor nakrájíme na kostky. Nechám to projít varem – tak dlouho, až bude všechna zelenina dostatečně měkká. Dále přijde na řadu ponorný mixer, kterým vše rozmixujeme do krásného krému. Polévku dochutíme podle chuti pepřem a solí.

2

Polévka je připravená, ale ještě je potřeba ji něčím ozdobit. Očistím si mrkev a petržel a poté škrabkou nastrouhám dlouhé hobliny, které následně vložím na rozpálenou pánev s olivovým olejem, kde hobliny rychle orestuji, abych je mohl přidat na talíř jako ozdobu zeleninového krému.

Témata článku: Polévky, Vegetariánské, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama