PO - PÁ v 17:50 na Primě

Zelňačka s bramborem a klobáskou

Prostřeno XI (11) liberecko 1.4.2015 polévka Foto:

Paní Etela přidala do polévka vlastnoručně naložené zelí.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
brambory 1-2 ks
klobáska 1 ks
cibule 1 ks
mouka a voda na zahuštění
bujon 1 kostka
kmín
červená mletá paprika
majoránka
olej nebo lžíce sádla
sůl
Postup
1

Na troše omastku orestujeme cibuli, přidáme pokrájené zelí (můžeme i s trochou nálevu – záleží na „síle“), brambory pokrájené na větší kostky a vaříme s většinou koření doměkka.

2

Poté zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, povaříme a dochutíme.

3

Nakonec přidáme oblíbenou klobásku nakrájenou na plátky.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama