PO - PÁ v 17:50 na Primě

Zelňačka s paprikovou klobásou

Prostřeno III - 1.3.2011 polevka Foto:

Na oleji osmahneme cibuli a přisypeme hladkou mouku se sladkou mletou paprikou. Zalijeme vodou (studenou), ochutíme majoránkou a solí. Přidáme oprané kyselé zelí nakrájené na menší kousky.

Postup
1

Na oleji osmahneme cibuli a přisypeme hladkou mouku se sladkou mletou paprikou

Zalijeme vodou (studenou), ochutíme majoránkou a solí

Přidáme oprané kyselé zelí nakrájené na menší kousky

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky, osolíme a dáme vařit zvlášť do hrnce

Nakonec nakrájíme paprikovou klobásu a dáme ji do polévky zavařit

Vaříme zhruba 10 minut

 

Polévka

Zelňačka s paprikovou klobásou

Ingredience:

  • 1 sáček kysaného zelí
  • 1 cibule
  • olej
  • 6 lžic hladké mouky
  • 4 lžíce sladké mleté papriky
  • 1–2 lžíce soli
  • pepř, nové koření, bobkový list
  • 1 snítka majoránky
  • 4 brambory (středně velké)
  • papriková klobása

Témata článku: Maso, Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Market
Zelňačka 0 02.03.2011 10:36

To s těmi brambory je pravda, ale dá se to ošálit. Já to dělám tak, že nejdříve rozpustím špek s cibulí a trochu oleje, opeču, přidám papriku, zaleju vodou přidám nakrájené brambory a jakmile jsou měkké přidám zelí a pak klobásu a úplně nakonec zakysanou smetanu s moukou. Špinit 2 hrnce kvůli polévce se mi poněkud příčí :-(.

scan.x
Brrr 2 02.03.2011 07:47

Recept jak od pejska a kočičky! Zapékat syrové maso rovnou se sýrem, to je vrchol amatérismu. A ta kombinace co na krkovici naskládala, ta sama o sobě byla otřesná.
Nechápu tyto obkládací a zapékací recepty ala Babica. Co takhle si vyhrát s nějakou marinádou? Krkovice je tučná a pro hosty bych ji nikdy nevolila. Nejíme ji ani běžně, když vepřové, tak kvalitní.

anonym
Krkovice 02.03.2011 11:10

je výborné kvalitní maso, nemusí být tučná. U řezníka si vybírám krásný libový válec MÍRNĚ prorostlé krkovice bez kosti a dělám z toho prakticky všechno - pečeni, řízky, přírodní plátky, nakládám na grilování...A nikdy mě maso nezklamalo, vždy bylo šťavnaté.

alf
blbec 19.03.2011 09:34

nejses blbec scan.x asi jo kdes prisel nato zakdo zapeka syrove maso se syrem

MERIS
Udělat dobrou zelňačku 1 02.03.2011 07:40

je trochu věda,ono jí moc lidí neumí a hlavně neví,že se opravdu brambory MUSÍ uvařit v jiném hrnci,jinak jsou tvrdé a v tom je ten fígl.Není to kolikrát uvedeno ani v kuchařkách,což je špatné.Aklobása muže a nemusí být,to je spíš krajové,do slovenské kapustnice ovšem patří.

jasmina
brambory 02.03.2011 14:12

brambory se vaří zvlášť,protože kyselost způsobí,že se povrch brambory zatáhne a zůstane tvrdý.Krkovička není špatné maso je lepší než kotleta, která je suchá

reklama