PO - PÁ v 17:50 na Primě

Zimní cheesecake

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 21.4.2015 dezert Foto:

Proč zimní? Protože vůni vanilky a skořice, chuť hrozinek a jablek má hostitelka spojené s tímto ročním obdobím.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
ricotta 400 g
vejce 3 ks
citronové máslo 2 lžíce
vanilkový lusk 1 ks
máslové sušenky 150 g
mandle 50 g
máslo 100 g
jablka 6 ks
rozinky namočené v rumu 1 hrst
skořice 1 lžička
vanilkový cukr
mandlové plátky
čokoládové hobliny
Postup
1

Troubu předehřejeme na 140 °C. Sušenky i mandle rozmixujeme v robotu. Zalijeme máslem a zpracujeme, aby se vše propojilo. Vymažeme dortovou formu máslem a dno vyložíme pečicím papírem. Rozprostřeme na něj sušenkovo-mandlovou vrstvu a dáme chladit. Vyšleháme dohladka ricottu s mascarpone, přidáme vejce, cukr, citronové máslo a vanilku. Směs naneseme na připravený korpus. Pečeme jednu hodinu tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake necháme vychladnout, teprve pak vyjmeme z formy.

2

Na másle zpěníme oloupaná a nakrájená jablka, zakápneme citronovou šťávou, přidáme vanilkový cukr, rozinky v rumu, skořici. Ozdobíme čokoládovými hoblinami a mandlovými plátky a podáváme k dezertu.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama