PO - PÁ v 17:45 na Primě

Živáňská pečeně

Prostreno! XIV (11) 27.10. hl ch Foto:

Oblíbené jídlo na letní grilovačku se dělalo na venku, počasí ale hostitelce nepřálo, návštěva se klepala zimou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl
brambory 10-15 ks
kuřecí prsa 5 ks
citrón 1/2
paprika 5 ks
velká cibule 3 ks
sůl
Dip
salátová okurka
bílý jogurt
olivový olej 1 lžíce
česnek 3 stroužky
Postup
1

Brambory, maso a papriky si nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek na plátky. Na alobal klademe brambory, které můžeme okořenit směsí na americké brambory, poté maso, papriku, cibuli, česnek a okořeníme solí a pepřem. Můžeme přidat také například cuketu, trochu sýra, slaninu, klobásku atd. Výborně chutná, když je maso den předem naložené – kuřecí maso například v oleji s citrónovým pepřem a vepřové ve směsi oleje, hořčice a grilovacího koření. Vše zabalíme do alobalu, nejlépe ve dvou vrstvách, a děláme buď na grilu, nebo v troubě při vysoké teplotě cca 1 – 2 hodiny.

2

Okurku si oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, kopr nasekáme a česnek prolisujeme, smícháme vše dohromady, přidáme smetanu, jogurt, olej, osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z citrónu.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Dalja
V létě jsme dělali 0 27.10.2016 19:47

V létě jsme dělali takto:

http://nejedle-recepty.blogspot.cz/2012/07/zivanska.html

Chutnalo moc. Jednu jsme tedy spálily, chce to hlídat.

reklama