PO - PÁ v 17:35 na Primě

Živáňská s opékanými bramborami, dipem a tatarskou omáčkou

Prostreno! XIV (10) 21.10. hl ch Foto:

Na živáňskou se kvůli pestrosti přidává i další maso, zde byla jen vepřová pečeně, výborná ale byla domácí tatarka.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřové kotlety 5 ks
sůl
worcestr
cibule 4 ks
brambory 750 g
Tatarská omáčka
vejce 4 ks
sůl
česnek 4 stroužky
plnotučná hořčice 1 lžíce
sterilované okurky 2-3 ks
čerstvá pažitka
Postup
1

Vepřové kotlety s kostí si naložíme do marinády z grilovacího koření, soli, pepře, worcesteru a oleje, maso necháme aspoň několik hodin marinovat.

2

Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Plátek masa dáme do alobalu každý zvlášť, nato přidáme cibuli a brambory, zabalíme. Pečeme 30 minut na 200 stupňů, poté odkryjeme a necháme dopéct brambory.

3

K jídlu podáváme domácí tatarku. Do mixéru dáme celá vajíčka, zašleháme, po troškách přiléváme tolik oleje, aby majonéza dostatečně zhoustla. Majonézu dochutíme solí, pepřem, prolisujeme česnek, přidáme hořčici a najemno nastrouháme sterilované okurky. Nakonec můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

konyaw1
Bod č. 2 Maso jste dělala 1 22.10.2016 13:52

Bod č. 2
Maso jste dělala úplně jinak, něž jste ukazovala. Opravdu jste zvláštní osoba. Každý Vám závidí, s dcerou nemluvíte, přemýšlela jste, proč se Vaše vlastní krev od Vás odvrátila? Myslíte, že Vaše adoptivní rodina je lepší?
Jen abyste jednou nedopadla zle a byla ráda, že Vaše dcera se o Vás nakonec sama postará?

neudáno
kachní prsa nepekla, chleba 22.10.2016 15:12

kachní prsa nepekla, chleba nepekla, polévky jsem si nevšimla, nudlí taktéž, maso spletla, brambory musely být strašné a gofry pekla hodinu, také si myslím, že ten dům slouží jiným účelům

Anonym
bez toho worcestru by se snad 0 21.10.2016 21:08

bez toho worcestru by se snad neobesla ani ta zivanska, do ktere nepatri. do prostreno chodi jen patlalove, co touzi po vyhre a pritom nic neumi.

reklama