PO - PÁ v 17:50 na Primě

Zvěřinové plátky na červeném víně

Prostřeno III - 16.3. 2011 hl.jidlo Foto:

Maso očistíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření.

Postup
1

Maso očistíme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Osmahneme z obou stran a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Podlijeme červeným vínem a pečeme. Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme. Zaprášíme hladkou moukou, zředíme trochou vína a povaříme. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou, brusinkami, jeřabinami, švestkovými povidly a strouhaným perníkem a vše mírně povaříme.

Kynuté knedlíky

Ingredience: 250 g hrubé mouky250 g polohrubé mouky1/2 l mléka3 vejce4 lžíce tekutého máslapůl kostky kvasnic3 rohlíkysůlcukr na kvásek

postup:

Uděláme kvásek, který vlijeme do mísy s moukou. Do mléka rozšleháme vejce a přidáme máslo. Vše přidáme do mísy a vypracujeme těsto, do kterého přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Z těsta vytvoříme šišky, vhodíme je do vroucí vody a vaříme 15 až 20 minut.

Bramborové knedlíky

Ingredience: 1 kg brambor uvařených ve slupce200 g hrubé mouky200 g mouky krupice2 vejcesůl

postup:

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme oba druhy mouky, vejce, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme šišky. Ve vroucí vodě je vaříme 15 až 20 minut.

Zelí

Ingredience: 1 hlávka červeného zelí1 cibule1 jablkocukrsůlkmínocet

postup:

Zpěníme cibulku, přidáme nakrájené červené zelí, sůl a kmín. Podlijeme vodou a dáme vařit. Po uvaření zelí scedíme, přidáme nastrouhané jablko, zaprášíme hladkou moukou a dochutíme solí, cukrem a octem.

 

Hlavní chod

Zvěřinové plátky na červeném víně s bramborovým a houskovým knedlíkem a červeným zelím

Ingredience:

  • 2 kg zvěřiny
  • 3 dl červeného vína
  • 3 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 celer
  • sušené švestky
  • jeřabiny
  • brusinky
  • švestková povidla
  • perník na strouhání
  • hladká mouka
  • vývar
  • sůl
  • cukr
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř celý
  • tymián
  • 200 g slaniny
  • citronová šťáva

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Jutu
Příprava masa 0 19.03.2011 08:10

To podstatné pro zdárný výsledek chybí. Bylo zmiňováno naložení masa předem. Jak tedy naložit?

sharka
receptík na ty nakládaný jeřabiny by nebyl???? 0 17.03.2011 07:44

jsem je zkoušela jednou - jednu sklínku a byly hořký....i když podle receptu.

reklama