PO - PÁ v 17:50 na Primě

Eva Kovaříková

Prostřeno - 7.3.2011 Eva Kovaříková Foto: Prostřeno - 7.3.2011 Eva KovaříkováFoto: Prima

Invalidní důchodkyně Eva má dceru Terezu a přítele Helmuta a žijí v rodinném domě ve Štěpánkovicích. Maminku přihlásila dcera, aby přišla mezi lidi, a pochopitelně také kvůli tomu, že dobře a ráda vaří z domácích surovin.

Eva umí všechno zpracovat a zužitkovat, hlavně houby. Výhru by investovala do bydlení.

Charakter:

Kurážná extrovertka, do všeho jde po hlavě, s ničím se moc nepáře, ráda zkouší nové věci.

Zájmy:

Baví ji cestování, procházky lesem, houbaření a četba.

Vztah k vaření:

Moc ráda a často vaří, je to její koníček.

Chutě:

Ráda ochutná vše, vaří domácká jídla.

Nesnáší:

Kukuřici a hrášek, vadí jí také čtení novin u jídla.

Motto:

Práce je to, co neděláme rádi. To, co děláme rádi, se nazývá nicnedělání.

Očekávání:

Předpokládá, že posbírá nějaké pozitivní zážitky a seznámí se se zajímavými lidmi.

Vaše názory

Ondřej K.
Jen k předchozímu příspěvku. 1 25.03.2011 11:15

Jen k předchozímu příspěvku. Nepochybuji o tom, že by se Morava bez Čech uprdla, ale rozhodně by se její ekonomická situace zhoršila, stačí se podívat na HDP přepočítané za regiony. K tomu, že veškerý průmyslový oblasti byly na Moravě musím říct, že je to pěkná krávovina - byly také na Moravě, ale průmyslové jádro Česka byly severní Čechy, v té době obývané Němci, ale to je jedno :-D a pak Praha. Neříkám, že Morava neměla tradiční průmyslové oblasti, ale šlo v zásadě jen o Ostravsko, jinak to bylo v 19. století více méně zemědělství. K tomu blábolu, že odsáváme kapitál z Moravy jen malé připomenutí, že za komunismu se do průmyslu a tedy i ekonomiky Severomoravského kraje nalily z Prahy a Čech takové prachy, že by se vám asi protočily panenky. Stačí se podívat na růst měst typu Havířov, Ostrava, Karviná, Třinec, Orlová, ta města "nakynula" kolikrát o 100 % obyvatel, vytvářela se tam nová pracovní místa, průmysl kvetl, a to na základě přerozdělení peněz, které pocházely z bohatších Čech. Horníci na Ostravsku byli proti Pražákům boháči (i když za dost tvrdou práci, o tom žádná). To, že byla struktura průmyslu špatná, což vyvolalo po roce 89 nezaměstnanost, a že je v současnosti jiný trend regionální politiky (tj. nelít zbytečně prachy pouze do chudších regionů), to je jiná věc...
A jinak k paní Evě- typická zlá, závistivá ženská, dobře, že ji prokoukli ostatní, a že si ani neškrtla... Ty kecy, co měla na Pavlu, to bylo fakt ubohý. Asi nevařila špatně, ale za to chování řeznickýho psa by si vyhrát rozhodně nezasloužila.

Rudy
Mily Ondreji K 04.01.2012 17:46

Mily Ondreji K.radeji nepiste nic,pokud o danem problemu NIC nevite..dekuji

anonym
No, liško na zázvor raději 0 14.03.2011 16:13

No, liško na zázvor raději nevzpomínejte. Nedávno jsem zkusila jeden recept, hovězí masíčko na zázvoru. Bylo to vynikající, ale ještě nyní máme potíže, po deseti dnesh. Zázvor prostě rozleptává vnitřnosti, nemůžu si pomoct. Již nikdy více.

konyaw1
pro paní Evu 0 14.03.2011 12:08

Paní Evo,
to, co pro vás všechny udělala paní Karolína bylo určitě překvapení a velké. Snad se někdy zamyslíte nad tím, že není dobré chválit samu sebe, ale pochopit, že ocenit Vás musí ti druzí. Bára

anonym
Karobka 0 13.03.2011 10:58

Když nejsi schopná ani pořádně přečíst a ještě pochopit některé komentáře, tak raději neodpovídej.

liška původní
Ach jo 1 12.03.2011 21:21

Sice mi pí. Eva nebyla sympatická, ale snad už by to stačilo. Tento týden byla fajn parta a pí. Eva nic špatného neudělala. Že si myslela, že uvařila na výhru? Proč ne, kdyby chytla partu z minulého týdne, třeba by vyhrála. A vaření? Už jsem tu psala, na Hlučínsku se vaří jinak, směs slezské, německé a polské kuchyně, jim to chutná, mně to třeba nechutná, ale to je můj problém. Ctěme krajové speciality. A mimo jiné, já např. do segedínského guláše přidávám smetanu /je to výborné a hlavně děti mají rády smetanové omáčky/, takže je to asi podobné tomu Evinu jídlu. Já sama, aby nějaký rejpal neopruzoval, jím bezmasá jídla, maso jen tak 1x týdne a to ještě vařené.

anonym
No, ale lištičku na zázvoru 13.03.2011 10:59

No, ale lištičku na zázvoru bych si dal. Ne vařenou, pěkně pečenou.

liška původní
Těžko bys mě hochu chytil, já 13.03.2011 14:30

Těžko bys mě hochu chytil, já jsem totiž liška podšitá))). A zázvorový čaj a limonádu i zázvorky mám ráda)).

šárka P.
bydlení a sebevědomí 0 12.03.2011 20:04

nemám ráda takovýhle typ lidí, když pominu to jak to vypadalo u ní doma fajn, třeba se jí to líbí mít to jako o tři generace dozadu, když si vybavím dům mých již mrtvých prarodičů, měli to lépe a moderněji zařízené než ona, ale každý ať to má doma jak sám chce. Ale fandit si, ještě předposlední večer sama o sobě říct, že jsem adeptkou na vítězství, ještě s martym, tak to je na mě moc....přitom měla nejmíň ze všech....a zvolené menu teda bylo podle mě taky ze všech nejhorší,polévka hustá že to bylo jak čínská z pytlíku, a bábovka jako dezert?bábovku jsme pekly se sestrou od osmi let, když jsme chtěly mamce udělat radost. Myslím, že by v takové soutěži měl člověk ukázat co nejvíc umí,nebo něco zvláštního, a ne obyčejnou bábovku, i když byla určitě moc dobrá....

Ostrava
Brouk Pytlík EVA 0 12.03.2011 16:03

Evo ,Vy jste se vyznamenala byla jste si až moc jistá vařením a přitom ...závistivá na první pohled nesympatická jde vidět ,že jste prajzačka (hamty,hamty at mám víc než tam -ty )5000KČ bych vrátila zpátky a naučila se chovat .Udělala jste Ostravě akorát ostudu !

reklama