PO - PÁ v 17:50 na Primě

František Schneider

Tramvaják František žije ve velkém domě 6+kk v Černých Voděradech s manželkou Ivanou. Má pět dětí, nejmladšímu synovi Filipovi je osm let, nejstaršímu Jakubovi pětadvacet. Františkův život se točí kolem rodiny, práce a občas nějaké zábavy.

V domě s nimi žije již jen Filip a nevlastní dcera Andrea s vnučkou Vaneskou. Jejich rodina se ale často schází a František jim rád vaří. Doma jim také dělají společnost kočky a psi, protože obyvatelé jsou milovníky zvířat. František stráví dost času v autě, jelikož dojíždí 50 km do motolské vozovny. Přitom má za sebou úspěšný boj s rakovinou lymfatických uzlin i dvojitý bypass Do soutěže ho přihlásila dcera s manželkou, aby jeho kuchařské umění mohli posoudit i ostatní. Pokud se zadaí, peníze půjdou na rodinnou dovolenou.

Charakter:

Přátelský, společenský, zodpovědný, často i výbušný.

Zájmy:

Vaření, cestování, jízda na motorce. Občas četba a nebo poslech hudby.

Vztah k vaření:

Nejraději připravuje česká jídla a vaření ho baví.

Chutě:

Miluje maso, plněný řízek a tatarský biftek. Není vybíravý.

Nesnáší:

Rýžový nákyp, hrachovou kaši a žemlovku. U stolu mu vadí mlaskání.

Motto:

Co tě nezabije, to tě posílí.

Očekávání:

František se těší na nová jídla a recepty.

Vaše názory

Anonym
okopcil menu od pohlreicha, 0 23.04.2015 15:30

okopcil menu od pohlreicha, az na roladu

Anonymka D
Co mě u Františka mile 0 22.04.2015 18:56

Co mě u Františka mile zaujalo, byl jeho komentář při šmejdění u Davida. Nemluvil oduševněle o tom, proč má David prázdně působící byt, ale jednoduše proto, že věděl, že mu přijde návštěva, a proto si prostě uklidil. Než František vařil, měla jsem za to, že je snad jediný za celou dobu pořadu, který se nenechal kamerou zatlačit do kouta :-)

Kritička
ježibabičko, koukám, že si 2 19.04.2015 11:28

ježibabičko, koukám, že si ani nemohla dospat, aby si mi to nandala. Jestlipak víš, proč mám nejvíce příspěvků? Protože je slušností odepsat. Taky ti přeji hezký den :-))

ježibaba
na hloupé nebo vulgární 19.04.2015 12:17

na hloupé nebo vulgární příspěvky neodpovídám, ale u Tebe udělám výjimku. To nebylo o nedospání, ale denně okolo šesté venčím svého pejska nebo čekám na vykynutí těsta pro ranní pečení pro zákazníky. A tento mezičas využiji nejen na kouknutí na tuto diskusi.

ježibaba
no a ještě jednou, jaké to 19.04.2015 12:21

no a ještě jednou, jaké to MENU by si sestavila Ty, tak už se konečně předveď, ať se poučíme ?

JAVELO
Při pohledu na zkažené mleté 0 19.04.2015 10:48

Při pohledu na zkažené mleté maso byla drzost Lenky si ty peníze vzít.

Justina1332
Pro šťoury, kterým vadí, že 7 19.04.2015 07:42

Pro šťoury, kterým vadí, že měl František všechny chody (vyjma dezertu) z kačeny:
při sestavování menu je důležité, aby jednotlivé chody na sebe chuťově navazovaly. Je mi rozhodně milejší, Františkova verze nežli menu "každý pes jiná ves" např. tatarák z lososa, k tomu kuřecí vývar a vepř. panenka 100x jinak a pokaždé stejně se šťouchačkama, to fakt nemusím.

šťoura
menu má být sice chuťově 19.04.2015 09:37

menu má být sice chuťově sladěné, ale stejné ingredience se nemají ve všech chodech opakovat. Ale v Prostřeno je to jenom nepatrný detail.

ježibaba
šťoura má pravdu v tom, že 19.04.2015 11:07

šťoura má pravdu v tom, že stejné suroviny by se neměly opakovat. Zásad pro sestavení menu je hodně. František měl stejnou surovinu maso na polévku a hlavní chod - kachní maso. Játra jsou vnitřnosti, i když byly z kachny. Kdybychom měli posuzovat ostatní soutěžící, tak těch prohřešků by tam bylo daleko více než u Františka, a to nejen v tomto týdnu.

Zshfh
Františkovo hlavní jídlo bych 19.04.2015 19:29

Františkovo hlavní jídlo bych si nedala.Vypadalo dost masné.

reklama