PO - PÁ v 17:50 na Primě

Lenka Straková

REPRÍZA POŘADU: Lenka pracuje jako metodička v kulturním středisku. Dříve dělala manažerku ve stavební firmě a dělnici v masokombinátu. Také měla vlastní „firmu na kulturu“ a ochranku.

Je rozvedená, má dva dospělé syny. Je pyšnou babičkou jednoho vnoučka, v průběhu natáčení se jí narodil druhý. Do pořadu se přihlásila sama, protože si chce vyzkoušet, jaké je vaření před kamerami, a zajímá ji průběh natáčení. Pokud by vyhrála, peníze by vrátila kamarádovi, který jí půjčil na zajímavý byt 2 + 1 v Jihlavě.

REPRÍZA POŘADU:


Charakter:

Veselá, emotivní, „důvěřivá samaritánka“.

Zájmy:

Kultura, televizní dokumenty, vaření.

Vztah k vaření:

Charakterizuje ho jako závislost. Nejraději připravuje maso a ráda peče moučníky.

Chutě:

Miluje maso, nejraději má vepřovou s knedlíkem a zelím.

Nesnáší:

Nikdy by nesnědla syrovou žížalu. U stolu jí vadí neslušné chování.

Motto:

Hlavně se nepo....!

Historka z vaření:

Jednou vařila slepičí polévku, ale slepici zapomněla v lednici.

Očekávání:

Těší se na pestré zážitky a nové lidi.

Vaše názory

anonymP
V.V. 30/7. 12.56 hod. Jsem 5 01.08.2015 10:08

V.V. 30/7. 12.56 hod.
Jsem ráda, že se chleba povedl- příbuzným i známým ho nosím na oslavy:-)
Recept na veku:
Do mísy 500 g hl.mouky(dát si stranou 1/2 hrnku)
1 sáček suš.droždí dát do důlku,
plný 1/4l hrnek teplé vody-trochu ulít na droždí a nechat 5-10 min.vzejít.
Pak na droždí nalít zbytek(event.přihřáté) vody,
2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, promícháme vařečkou, pak rukou, zároveň přidáme odebranou mouku-pomůže ostranit těsto z ruky.Vláčné těsto přikryjeme a kyne v teple asii 3/4hod.

anonymP
pokrač. Vykyn.těsto rozdělit 01.08.2015 10:33

pokrač.
Vykyn.těsto rozdělit na 2 díly( veky) nebo 3( bagetky) ,vyválet prameny jako na vánočku na délku plechu a dát na peč.papír-pod utěrkou kyne 1/2hod.
Během kynutí předehřát troubu s horkovzd.na 200°C a na dno dát menší pekáček s vodou.
Před pečením asi 5x šikmo a hlouběji naříznout( já nastřihuji)těsto a péci bez otvírání 20 min.
Jak veky, tak i chleba hned po upečení pomocí rukavic dávám chladnout na mřížku - nezvlhne!
Peču i na Silvestra!
Ať vám chutná:-) :-) :-)

anonymP
P.S. Pochybuji, že chleba 01.08.2015 11:12

P.S.
Pochybuji, že chleba zbyde, ale pokud ano, doporučuji chleb.knedlíky. Recept je od dobré duše z této diskuze:-)
4 krajíce chleba nakrájet na kostíčky,přidat 1¹/² hrnku polohr.mouky s 1 prdopečem, 1 lžičkou soli a 1 hrnkem vlaž.vody.
Promíchat suché složky, zalít vodou a rukou uhníst těsto,udělat 2 knedlíky, dát do vroucí,slané vody a vařit 20-25 minut, v polovině obrátit.Krájím nití.
Hodí se ke všemu, ideální jsou ke zvěřině:-) :-) :-)

V.V.
AnonymeP moc děkuji za recept 01.08.2015 21:29

AnonymeP moc děkuji za recept na veku i knedlíky, oboje vyzkouším. Dnes večer jsem upekla již 6.chléb. Měl obrovský úspěch, rodina,známí i sousedky byli nadšeni, tak jsem každému upekla vzorek a předala recept. Ať už si pečou sami,to bych nedělala nic jiného. Zítra budu zavařovat 30 kg okurek,tak se taky "těším". Mám bezvadný recept na nálev, takže to zase odnesu já. Hezký zbytek dne a děkuji.

anonym
Milá V.V. Jste ve fázi,kterou 02.08.2015 09:29

Milá V.V.
Jste ve fázi,kterou mám už za sebou.Nejlepší je, když to můžete zájemcům předvést- recept je totiž jednoduchý a trvá déle vysvětlování než názorná ukázka :-)
Tento recept jsem si upravila sama-jen z hl.mouky to není ono. Někdy není celozrnná mouka, koupím si tedy v Lidlu směs na celozrnný chleba a použiji ji stejně.Vystačí do 4 chlebů.Když mají slevu, kupuje mi ji snacha po 20 Kč.
Hotový kmínový chleba o váze kolem 1,20kg vyjde na 20 Kč a nemá chybu:-) :-) :-)

V.V.
Milá anonymP, máte pravdu, 02.08.2015 18:53

Milá anonymP, máte pravdu, počáteční euforie pomalu mizí, chléb už si bude péci každý sám.A tak jako Vy, i já ho budu dělat pouze na různé oslavy a při návštěvách. S tou celozr.moukou jsem dělala 4, 2 pouze z hl.mouky, úspěch měly oba.Je škoda,že zde některé kuchařky a cukrařky musely díky zneužitým nickům přestat přispívat, např. Ježibaba měla výborné recepty. Tak ať se Vám i nadále daří. S pozdravem V.V.

Anonym
Záleží na výrobci. U nás máme 0 31.07.2015 22:23

Záleží na výrobci. U nás máme soukromého řezníka a gothaj je výborný jako všechny jeho uzeniny. Jednou jsem si koupila v akci v Penny malou šišku gothaje a nechtěl to ani pes. Kvalitu poznáte už podle ceny.Chtít za kg 58 Kč mluví samo za sebe.

moria
Přdpokládám,,že to jsou 0 31.07.2015 16:09

Přdpokládám,,že to jsou díly,které se opakují,ale stejně....,k tomu gothajskému salámu...,jsem z vých.Čech a tady se prodávají 2 druhy tohoto salámu!Jeden je opravdu nesrovnatelně lepší a ten 2.to je fakt humáč!!!Jinak tady u nás se také dává do salátu,moje babička ho ale dělala úplně jinak,s veškerou zeleninou a dávala ještě nastrouhané nebo na jemno nakrájené jablíčko a salát bez salámu!!A můj chlap ten vůbec tu zeleninu nesnáší,tak ho máme bez mrkve,hrášku a celeru!! Co rodina,to jiný recept!

nalina2
od samého počátku týden,zatím 0 31.07.2015 11:52

od samého počátku týden,zatím se ji nic nelíbí no něco hrozného,ke všemu má komentář jako brouk pytlík

anonym
Tato paní zastydla někdy v 1 31.07.2015 09:52

Tato paní zastydla někdy v patnácti. Její móda je trapná. Její řeči ještě trapnější, ale musím uznat, že uvařila docela dobře, až na zdrclé mascarpone, to by se dobré kuchařce stát nemělo. Pokud ano, tak ten fujtajbl neměla servírovat.
Co se týká gothaje. Po dlouhých letech jsem si z nostalgie koupila tento salám. Na pohled vypadal vábně, ochutnala jsem a vyhodila. Hnus! Kdo si tohle kupuje nezná kvalitní uzeninu.

reklama