PO - PÁ v 17:50 na Primě

Marcel Láznička

Marcel vyzkoušel hodně zaměstnání, než se dostal k práci svého srdce. Dnes pracuje jako sommelier, což byl jeho sen. Z prvního vztahu s bývalou přítelkyní má čtyřletou dceru Karin a s manželkou netrpělivě čekají na narození syna Justina.

Do pořadu se přihlásil, protože s manželkou prohrál sázku o pohlaví miminka. Pokud by v pátek vyhrál, peníze by použil na výbavu pro miminko. Marcel bydlí v Praze-Letňanech v bytě 3+1 a domácnost s nimi sdílí ještě kartouzská kočka Angie.

Charakter:

Považuje se za charismatického, komunikativního a přátelského pohodáře, který má rád společnost, dobré jídlo a pití a inteligentní zábavu.

Zájmy:

Marcel miluje svět vína. Také rád jezdí na kole, cestuje a fotografuje.

Vztah k vaření:

Velice pozitivní, baví ho experimentovat a zkoušet nové recepty. Rád připravuje komplikované pokrmy s dlouhou dobou přípravy – čím složitější, tím lepší.

Chutě:

Mezi jeho oblíbená jídla patří šneci po burgungsku, grilovaná foie gras, kohout na víně, mořské plody či ryby. Z české kuchyně má rád svíčkovou, pečenou kachnu a dezerty.

Nesnáší:

Koprovou a rajskou omáčku. Nikdy by nesnědl brouky a červy. U stolu mu vadí neslušné chování a mlaskání.

Motto:

Žijeme, abychom jedli, ale nejíme, abychom žili.

Očekávání:

Těší se na nové lidi a nové výzvy.

Vaše názory

PatriciaVe
...nejdůležitější na 0 02.06.2015 18:14

...nejdůležitější na cibulačce je oloupat cibuli, no nepovídejte! A pardon, ale ta vaše degustace už vám trochu přerostla přes hlavu. Bylo vážně nepříjemné sledovat, jak sommelier "kopne" víno jak nějakou slivovičku. Ale k menu.. celé bylo velmi těžké na strávení, leč bylo francouzské. Někde asi byla chyba, že vaše menu strávníci neshledali jako dobré. Naučte se přijímat kritiku, budete mít pohodovější život.

Sangrail
Kromě dezertu bylo všechno 0 29.05.2015 11:33

Kromě dezertu bylo všechno neskutečně těžké a žádný chod neobsahoval nic k odlehčení. Houby se smetanou a ještě k tomu s úplně zbytečným sýrem. Polévka - prosím, je to klasický recept, ale asi ne zcela vhodný do několikachodového menu. Kachna, sama o sobě tučná, ještě k tomu konfitovaná, a k ní hutné bramborové šišky a ještě k tomu opékané na másle. PROČ?! Francouz by to nikdy neudělal.

Sangrail
Základní problém té večeře 0 29.05.2015 11:31

Základní problém té večeře přitom spočíval ve strašně těžkém menu. Francouzi jsou zvyklí hodně přemýšlet o skladbě menu - doma i jako v restauraci. Jídla spolu musí ladit. Dát dohromady čtyři pokrmy jen proto, že mají jakýsi francouzský nádech, je projev dost povrchní znalosti. Co se Marcelovi povedlo, je zařazení lehkého dezertu: Francouzi zásadně nepodávají "buchtovité" dezerty po jídle. Sníte-li několik chodů, nechcete se ještě zatěžovat těstem. Dezert má být krémový, ovocný, prostě lehký.

Sangrail
Hostitel je přesvědčen, že 0 29.05.2015 11:24

Hostitel je přesvědčen, že dělá všechno naprosto správně, takže každá výtka, včetně oprávněných, je a priori shozena. Hosté nemůžou mít pravdu, protože hostitel ji má vždycky. Když jim něco vadí, může za to jejich nevzdělanost a nezkušenost a neschopnost ocenit jeho "vědomosti". Ani jednou (v sestřihu, který jsme viděli) nepřijal kritiku. Nechci si představovat, jak by reagoval v restauraci v roli sommeliera, kdybych si mu jako host dovolil něco vytknout.

xoxo
Prostě rádoby somelier s 0 08.05.2015 15:48

Prostě rádoby somelier s velkou zadnicí!

Anonym000000
Další sommelier,který ze sebe 0 21.04.2015 18:30

Další sommelier,který ze sebe dělá bůh ví co!!Jiným řeknete jak je důležité správně sestavit menu,ale sám jste do každého chodu lil víno!!Beru,že je to váš koníček a opravdu vás to baví,ale to z vás nedělá boha!!Jste stejně nafoukanej jako všichni,co zatím v tomto oboru znám.A přijde mi,že i když jste sommelier,tak toho o vaření a odborných názvech a přípravě víte opravdový hovno!!Znáte jen to,co sám děláte a to je pro vás celý svět!

Ach, bože
vynechám goudu (ne snad, že 2 18.04.2015 22:04

vynechám goudu (ne snad, že by ji Francouzi neměli, ale marná sláva, původ Nizozemí, Marceli, Nizozemi!), Lyon (jo, tak to Francie je). Ale lyonské brambory? Samozřejmě, že "gurmán" je asi těžko najde ve Francii. Já jako negurmán (denně vařím pro velkou rodinu) tenhle pojem znám (z Čech), ale říkám jim méně honosně. Orestované brambory. Proč si ten Marcel hraje na něco, co není? Vařil pěkně, jen kdyby k tomu neblbnul s tím, co vlastně nezná (ladění se do gurmána). Ach, jo :-(

Kolík32
Marcel přece nedělal lyonské 19.04.2015 16:24

Marcel přece nedělal lyonské brambory, tak pozor!!!

Pro kolik32
šlo o to, že je neznal :D ne 19.04.2015 17:13

šlo o to, že je neznal :D ne že je vařil :D

fan club Rasisty
Poslední dobou tu otravuje 1 18.04.2015 17:51

Poslední dobou tu otravuje nick RASISTA!!On je sice pouhá BEČKA HOVEN,které se mu melou v jeho choré palici.Ale má vazby na nejodpornější obchod s pornografií.Tento bastard patři za katr nebo do detence na doživotí!!!!!!

reklama