PO - PÁ v 17:50 na Primě

Pavel Svoboda

Pavel vystudoval polygrafickou školu a tomuto oborou se věnuje dodnes. Pracuje jako fotograf a grafik v polygrafickém průmyslu. S manželkou Soňou se seznámil před 15 lety v Praze. V té době byl rozvedený a měl dva syny – Filipa a Matyáše. Ti už jsou dnes skoro dospělí a jezdí k nim občas na víkend.

Se Soňou mají šestiletou dceru Adélku, která je jejich zlatíčko. Podnikali společně, měli 2 kadeřnictví. Pak manželka onemocněla a na doporučení lékařů, kteří řekli, že manželka musí zvolnit, udělali velké rozhodnutí a kadeřnictví v Praze prodali, koupili dům v obci Pátek, kam se odstěhovali.

 

Charakter:

Pavel nechtěl sám sebe pospat. Působí jako hodný chlap, který má velký smysl pro rodinu a udělal by pro ní první a poslední. Sám o sobě prozradil, že dokáže být i nervák.

Zájmy:

Pavel je hodně pracovně vytížený, přes týden mu moc volného času nezbývá a všechen, který má věnuje své rodině. S rodinou jezdí na různé výlety a chodí na procházky. Na výlety jezdí jejich veteránem VW broukem „Františkem“, který loni oslavil 50. narozeniny.

Vztah k vaření:

Vaření Pavla baví a v kuchyni se drží hesla „Co si navařím, to si taky sním!“ Rád připravuje špagety a každou neděli dělá k snídani palačinky.

Chutě:

Má rád téměř vše, není vybíravý. Nejraději má špagety na různé způsoby.

Nesnáší:

Noc nemusí kuřecí srdíčka a vnitřnosti. Nikdy by nesnědl smažené kobylky nebo brouky. U stolování mu vadí, když je jídlo na stole, a stolovníci stále nejdou a jídlo chladne.

Motto:

Snažit se být v klidu.

Očekávání:

Doufá, že celý týden přežije bez toho, aby ze sebe udělal pitomce.

 

Vaše názory

Alexléčitelka
To co ukuchtil zvladne muj 1 02.04.2015 20:19

To co ukuchtil zvladne muj kluk levou rukou ato chodí ještě do školi.

Jan Byrtus
Mozna by jste se taky mohla 04.04.2015 23:14

Mozna by jste se taky mohla do skoly vratit, procvicit pravopis;)

Kritička
to Mata Hari každý dělá 1 28.03.2015 11:58

to Mata Hari

každý dělá svíčkovou podle svého. Pavla kritizovala, že to není svíčková kterou zná, to ale nikdy nemůže být. Takže i když jí uvaříte podle Pohlreicha nbude chutnat jako ta jeho....

anna.p
Souhlas,on ji dělal podle 31.03.2015 15:12

Souhlas,on ji dělal podle malé,i když to pro ni nebylo.Prostě se mu nepovedla tak to na něco musel hodit.

stá divačka
Bydlení většinou nekritizuji, 2 28.03.2015 10:27

Bydlení většinou nekritizuji, každý ať si bydlí podle svého, ale v pátek jsem si tak říkala "jaký vkus může mít dospělý člověk, který jako dítě vyrůstá v pokojíčku zařízeném jako Pavlova holčička"?!?

NanyoN.
Dodatečně dík za Váš 30.03.2015 20:45

Dodatečně dík za Váš názor-otřesný pokojík!

svíčková
Dělám svíčkovou jako 31.03.2015 10:25

Dělám svíčkovou jako špagetkaa, akorát omáčku karamelovou, prostě nakonec do omáčky přidám karamel, je vynikající. Recept najdete na netu.
Nevidím nic špatného na papiňáku. Snacha dá orestovat maso na špeku do hrnce, přidá osmahlou zeleninu na másle, svíčkovou má také vynikající. U svíčkové je důležité hodně zeleniny, aby omáčku zahustila. Citron a šlehačka s trochou mouky /lžící/.

Justina1332
Já tedy nevím, ale 3 28.03.2015 06:49

Já tedy nevím, ale připravovat svíčkovou pečeni na smetaně v papiňáku? Svíčková se to nejmenuje podle omáčky, ale podle druhu masa. A nacpat do toho ještě kostku bujónu, ach jo. Vůbec se nedivím, že jim omáčka připadala mdlá a nebyli z ní "na větvi". A propos přavá svíčková se na omáčku špikuje právě kvůli chuti. I když je to velice drahý kus masa, tak má samo s sobě nevýraznou chuť.

Hercuzski
Plně souhlasím, já ji dělám v 28.03.2015 08:27

Plně souhlasím, já ji dělám v troubě, špikuji, není vůbec těžká na přípravu, jak zmiňovala soutěžící blondýna, jen to chce čas, vše se dělá samo, pak se jen dodělá, takže svíčková není vůbec těžká na přípravu.A ten rozdíl mezi houskovým a kynutým knedlíkem jsem opravdu nepochopila.

28/3
Omáčka možná byla mdlá, zato 28.03.2015 09:16

Omáčka možná byla mdlá, zato knedlíky určitě mdlé nebyly, jestli do nich dal opravdu 9 lžiček soli, jak je uvedeno zde v receptu...recepty uváděné na těchto stránkách, to je vždy přehlídka pořádných blbostí - chudák, kdo by se náhodou pokusil podle nich něco uvařit! Jestli jsou v původních znění publikovány v kuchařce Prostřeno, pak je kniha těchto receptů světový unikát.

reklama