reklama

Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem Foto: Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánemFoto: All

Suroviny
sůl 1 špetka
olivový olej 1 dávka
tymián 3 snítky
pstruh 1 kus
petrželka 3 snítky

Speciální výbava:

„Mašlovačka“ ze svázaných snítek tymiánu

Připravte si:

1 pstruha, dobře očištěného a omytého, snítky petrželky a tymiánu, špetku soli, trochu olivového oleje

Pusťte se do toho:

1. Očistěte a pod proudem studené vody omyjte rybu. Nechte ji odkapat a poté ji osušte papírovou utěrkou.

2. Útroby pstruha naplňte snítkami petrželky a tymiánu. A ještě rybu osolte.

3. Připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. Rošt okartáčujte a naolejujte.

4. Pstruha položte na rozpálený rošt a z každé strany 7-10 minut grilujte. Během opékání maso otáčejte a potírejte pomocí svázané větvičky tymiánu, kterou namáčejte v oleji.

5. Hotovou rybu dejte na servírovací mísu a teplou podávejte.

 

2. varianta:

Vyfiletovaný pstruh převázaný pórkem

 

Pstruhovi uřízneme hlavu a po obou stranách ho vyfiletujeme. Řežeme od chybějící hlavy podél páteře, ale nedořízneme až do konce, aby ocasem oba filety zůstaly spojené. Vyjmeme páteř a mezi oba filety vložíme bylinky (viz původní recept). Filety převážeme spařenou zelenou částí pórku a grilujeme (opět viz zmíněný recept).

reklama