reklama

Jehněčí hamburger

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Šéf na grilu II. (6) jehněčí burger Foto: Šéf na grilu II. (6) jehněčí burgerFoto: All

Suroviny
mleté jehněčí maso 750 g
česnek, oloupaný a utřený 2 stroužky
cibule, nakrájená najemno 1 kus
čerstvý zázvor, oloupaný 
a nastrouhaný (2 cm) 1 kus
římský kmín, mletý 2 špetky
koriandr 2 špetky
kurkuma 1 špetka
mořská sůl 1 špetka
čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
hamburgerové housky 8 kusů
olivový olej 1 dávka
na jogurtový dip:
rajčata- zbavená semen a nakrájená na kostky 5 kusů
čerstvý koriandr, nasekaný 1 svazek
menší červená cibule, najemno nakrájená 1 kus


Pusťte se do toho:

1. V míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte, nejlépe rukama. Ze vzniklé hmoty vytvarujte 
6-8 bochánků. Do každého udělejte palcem mělký důlek. Zajistíte tím rovnoměrné propečení a burgery se nebudou během grilování nafukovat. Připravené bochánky zakryjte fólií 
a dejte je do lednice, alespoň na 30 minut.

2. Pusťte se do přípravy jogurtového dipu. V menší misce smíchejte rajčata, jogurt, koriandr, cibuli a šťávu z citronu. Osolte a opepřete dle chuti. Připravený dip zakryjte fólií a dejte stranou, ideálně do lednice.


3. Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 4-5 minut z každé strany. Během poslední minuty grilování opečte housky na přímém žáru 
ukrojenou stranou dolů.

4. Hotové burgery naskládejte do housek a podávejte spolu s jogurtovým dipem.

reklama