reklama

Jehněčí kotletky se sečuánským pepřem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Šéf na grilu - jehněčí kotletky Foto: Šéf na grilu - jehněčí kotletkyFoto: Prima

Suroviny
česnek 1 kus
sůl hrubá 1 špetka
jehněčí kotlety 8 kusů
koriandr mletý 1 špetka
bílý pepř mletý 1 špetka
čínské koření pěti vůní 1 špetka
koriandrová nať 70 g

 

Připravte si:

8 jehněčích kotlet, každá by měla mít asi 200 g a na výšku 5 cm, špetku mletého sečuánského pepře, špetku mletého koriandru, špetku hrubé soli, špetku bílého čerstvě namletého pepře, špetku čínského koření pěti vůní, čerstvě utřený česnek, 40 ml sezamového oleje, 70 g nakrájené čerstvé koriandrové natě


Pusťte se do toho:

 

1. Odřízněte z kotlet nadbytečný tuk a vložte je na pekáč. V misce smíchejte sečuánský pepř, koriandr, sůl, bílý pepř, koření pěti vůní a vše dobře promíchejte.

Směsí posypejte kotlety po obou stranách a bříšky prstů ji vklepejte dovnitř.

2. Kotlety po obou stranách potřete sezamovým olejem. Zasypejte je česnekem a koriandrovou natí a znovu vše vetřete do kotlet. Poté je přikryjte mikrotenovou

fólií a nechte hodinu marinovat v lednici.

3. Připravte gril na přímé grilování. Okartáčujte rošt a naolejujte ho. Kotlety položte na rozpálený rošt a grilujte je. Na

stupeň propečení medium postačí 4-8 minut z každé strany. Každé 2 minuty je posuňte o 90 stupňů, aby se na nich

vytvořila efektní mřížka. Na 1-2 minuty je otočte i na výšku, aby se propekly ze všech stran.

4. Naložte kotlety na talíře a nechte je 3 minuty stát jen tak. Poté už noste na stůl.

reklama