reklama

Kachní prsa na směsi mladých salátů

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Šéf na grilu - Kachní prsa na směsi mladých salátů Foto: Šéf na grilu - Kachní prsa na směsi mladých salátůFoto: Prima

Suroviny
rukola 250 g
hrubá sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
kachní prsa 1 kus
piniové oříšky 150 g
červené víno 150 ml

Připravte si:

1 kachní prsa, 150 g piniových oříšk, 150 ml červeného vína, čerstvě namletý pepř, hrubozrnnou sůl, 250 g cherry rajčátek, 250 g rukoly, trochu ořechového oleje

 

Pusťte se do toho:

1. Kachní prsa nasolte a opepřete po obou stranách.

2. Očistěte gril a rozpalte ho.

3. Na mřížku posaďte litinovou pánev a na ni kachní prsa. Grilujte je 10 minut po každé straně, nezapomeňte je obracet. Přidejte na gril v alobalové misce piniové oříšky a trochu je opražte. Za 2 minuty je sundejte z grilu.

4. Kachní prsa sundejte z pánve a tuk z ní vylijte. Pánvičku nemyjte, naopak do ní nalijte červené víno a výpeky s vínem nechte redukovat na plotně nebo na grilu. Redukovaný dresing nechte vychladnout.

5. Nakrájejte kachní prsa, rajčátka a rukolu a vhoďte je do salátové mísy. Zakápněte ořechovým olejem, posypte piniovými oříšky a můžete servírovat.

 

reklama