reklama

Kuře pod cihlou - Pollo al Mattone

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Šéf na grilu - Kuře pod cihlou Foto: Šéf na grilu - Kuře pod cihlouFoto: Prima

Suroviny
pepř černý mletý 1 špetka
naporcované kuře 1 kus
hrubozrnná sůl 1 špetka

Speciální výbava:

pořádná cihla zabalená do alobalu

 

Připravte si:

naporcované kuře, čerstvě namletý pepř, hrubozrnnou sůl

 

Pusťte se do toho:

1. Vykostěné kusy kuřete nasolte a opepřete po obou stranách.

2. Očistěte gril a rozpalte ho.

3. Po mřížce rozmístěte kuře a poté je můžete zatížit alobalem přikrytou cihlou. Počkejte, až se zatáhne a samo se mřížky pustí. Poté je každých deset minut obracejte. Buďte trpěliví a maso grilujte zhruba 45 minut.

4. Kuře sundejte z grilu. Zakápněte je olivovým olejem a nechte chvíli vydechnout, aby se v něm šťáva probudila. Pak je můžete rovnou servírovat.

 

TIP: „Tahle grilovací technika pochází ze starověké etruské kuchyně, zaručuje rovnoměrné propečení masa. Můžete ji vyzkoušet i s vaším oblíbeným steakem nebo zeleninou.“

reklama