reklama

Marinované telecí kotlety

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Šéf na grilu - marinované telecí kotlety Foto: Šéf na grilu - marinované telecí kotletyFoto: Prima

Suroviny
olivový olej extra panenský 70 ml
sůl hrubá 1 špetka
bílý pepř mletý 1 špetka
bio citron 1 kus
telecí koteleta 4 kusy
tymián čerstvý 8 snítek

Připravte si:

1 bio citron, 4 telecí kotlety, každá by měla mít asi 350 g a na výšku 2,5 centimetru, hrubou sůl, čerstvě namletý černý pepř, 70 ml extra panenského olivového oleje, 8 snítek čerstvého tymiánu

 

Pusťte se do toho:

 

1. Škrabkou sloupněte 8 tenkých proužků citronové kůry, musí být jen žluté barvy. Potom citron rozřízněte na poloviny.

2. Kotlety naklepejte a z obou stran je osolte i opepřete. Vložte je do zapékací mísy a skropte olejem. V oleji je ještě obracejte, aby byly celé omočené. Pod kotlety i na ně položte proužek citronové kůry se snítkou tymiánu a pak je polijte citronovou šťávou. Zakryjte mísu mikrotenovou fólií a nechte je 20-30 minut marinovat.

3. Mezitím připravte gril na přímé grilování a roztopte jej na vysokou teplotu. V ideálním případě topte dřevěnými špalíčky. Rošt očistěte a naolejujte.

4. Rozložte kotlety na rozpálený rošt a grilujte je 5-6 minut z každé strany na stupeň propečení medium. Každé 3 minuty je přitom otáčejte o 90 stupňů. Díky tomu se na kotletě vytvoří efektní mřížka. Až kotlety obrátíte, položte na každou proužek citronové kůry.

5. Přendejte kotlety na talíře, nechte je 3 minuty jen tak a pak je podávejte.

reklama