reklama

Salát z pečených paprik s bazalkou a mátou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Šéf na grilu - salát z pečených paprik Foto: Šéf na grilu - salát z pečených paprikFoto: Prima

Suroviny
mořská sůl 1 špetka
olivový olej extra panenský 70 ml
červená paprika 2 kusy
žlutá paprika 2 kusy
citrónová šťáva 1 lžička
bazalka 1 dávka
máta 1 dávka

Připravte si:

2 červené a 2 žluté papriky, 70 ml extra panenského olivového oleje, mořskou sůl, pár kapek citronové šťávy, lístky bazalky a máty


Pusťte se do toho:

1. Připravte si gril na přímé grilování, roztopte ho na vysokou teplotu. Rošt okartáčujte a naolejujte. Položte na něj celé papriky a 3-6 minut je po obou stranách opékejte lehce dočerna.

2. Papriky sundejte z grilu a zavřete je do igelitového sáčku. Nechte je v něm asi 5 minut zapařit.

3. Spařené a vystydlé papriky oloupejte, zbavte vnitřku včetně semínek a poté je nakrájejte na nudličky.

4. Nasypejte je do misky a přidejte k nim olej, citronovou šťávu a bylinky.

5. Salát osolte, promíchejte a nechte v lednici uležet.

reklama