Simon & Garfunkel zavoní u šéfa na grilu

Takto vypadá prostřená tabule na statku u Zdeničky. Foto: Takto vypadá prostřená tabule na statku u Zdeničky.Foto: Marek Dienstl

V neděli v šest se šéf pustí do přípravy zdravějšího a lehčího menu. Trochu si u toho i zacvičí. Přijede ho navštívit jeho osobní trenér. Zdeněk Pohlreich rozpálí gril, aby se mohl pustit například do pečení kuřátka, připraví lilkové roládky s kozím sýrem či jablka s brusinkami a zmrzlinou.

I v tomto dílu pořadu Rozpal to, šéfe! vnese Zdeněk Pohlreich k našim grilům trochu osvěty. Víte například, co je to rubování? „Budu nakládat kuře. Vysvětlím vám jak. Tenhle způsob se jmenuje rubování a je to jednoduše řečeno suchá marináda. To znamená, že do marinády použiju různé druhy sušených bylinek. Hodně se to dělá v Americe,“ představuje šéf suchou marinádu a dodává, že v současnosti se vyrábějí i dopředu namíchané směsi koření zvané ruby. Zdeněk si ale namíchá svojí vlastní směs. „V podstatě jde o to, že ta marináda se neskládá z ničeho jiného než soli a koření, žádný éčka, žádná chemie…“

Recept na šéfovo grilované kuře marinované na sucho se jmenuje Simon & Garfunkel. Jak lahůdka k takovému jménu přišla, se dozvíte v pořadu. 

Rozpal to šéfe! II. vysíláme každou neděli v 18.00 na Primě.

Zde si prohlédněte další pokrmy z nedělního grilovaní.

Článek

Style - Zdéňa šest chyb část 2 Foto:

6 největších chyb podle Pohlreicha: Nepečte celý prase! Poleze vám pak až ušima, varuje šéfkuchař

K létu patří grilování, ve kterém nachází oblibu stále více lidí. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v našem speciálu ale varuje před chybami, kterých se Češi často dopuštějí, a...

reklama