Každé úterý a čtvrtek
ve 20:15 na Primě

I herci ze Svateb v Benátkách chodí na zabijačky a mají historky!

Seriálové ženy připravovaly lahůdky Foto: Seriálové ženy připravovaly lahůdkyFoto: archiv Prima

V polovině února za ledového a hlavně větrného dne se natáčela scéna zabijačky. Hlavní hrdinkou této scény bylo skoro čtyřsetkilové prase Dorotka. I když v seriálu uvidíte opak, Dorotka přežola ve zdraví. A herci zavzpomínali na jejich zážitky ze zabijaček.

Překvapilo by vás, že i takoví herci, jež většinu času tráví před kamerou nebo na prknech, která znamenají svět, mají zážitky (a někdy dokonce i veselé) ze zabijačky?

Láďa Potměšil zavzpomínal na svou první, která se nakonec ani nekonala: „Já jsem vyrůstal na Žižkově. Měli jsme strejdu, který nám slíbil, že nám udělá zabijačku. Krmil prase, ale bohužel ho překrmil a ono dostalo mrtvici, takže zabijačka se nekonala a já byl tehdy jako kluk hrozně zklamaný. První zabijačku jsem pak zažil až v dospělosti. Mám výbornýho kamaráda, který mě zve na zabijačku skoro každý rok, nejraději mám kroupová jelita a prdelačku,“ smál se. Notoval si v těch představách se Zdeňkem Žákem, který začal básnit o ´ovaru s hořčicí a křenem, co se úplně rozsejpá´.“

Adéla Gondíková alias Romana se zabijačky zúčastnila také. Foto: Adéla Gondíková alias Romana se zabijačky zúčastnila také.Foto: archiv Prima

Tvrdá práce na zabijačce potkala i Jitku Smutnou

I Jitka Smutná přidala svou zabijačkovou historku: „Slíbila jsem kamarádce na chalupě, že jí při zabijačce pomůžu, protože měli málo lidí. Tak jsem vstávala ve čtyři hodiny ráno a přišla k nim. Tam stála malinká stařenka – tchyně kamarádky - a nedůvěřivě na mě koukala. Pak jsem se dozvěděla, že byla skeptická, když se dozvěděla, že jim bude pomáhat herečka. Po dvou hodinách práce v kuchyni mi ze všech těch jelit a jitrnic a ostatních věcí bylo tak špatně, že jsem ze zabijačky vlastně ani nic moc neochutnala,“ smála se Jitka.

Pavel Řezníček krájel cibuli Foto: Pavel Řezníček krájel cibuliFoto: archiv Prima

Hana Gregorová prý byla na zabijačce mockrát. „Naposledy ještě s Radkem na Moravě, bylo to moc příjemné, dobře tam bylo. Zabijačkové pochoutky mám ráda, miluju jitrnice, prejt, škvarky, ale nechci být u zabíjení prasete, to mi nedělá dobře,“ říkala.

Za to Adéla Gondíková dodržuje zdravý životní styl, takže jelito si dá podle svých slov maximálně jednou ročně.

reklama