Variace na tradiční recepty podle Karolíny! Dívejte se v sobotu v 17:00!

prima_karolina_domaci_kucharka_1 Foto: prima_karolina_domaci_kucharka_1Foto: All

Vše o pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete TADY.

Většinu tradičních jídel nás asi naučily babičky, které umí připravit vždy tu nejlepší svíčkovou či bramboračku na světě. Původními recepturami se tentokrát nechala inspirovat také Karolína Kamberská. Ve druhém díle své kuchařské show Karolína, domácí kuchařka prozradí své variace tradičních receptů. Dívejte se již v sobotu 22. října v 17.00 na Primě.

 

Za tradiční české jídlo Karolína dlouho považovala houbovou polévku, kterou doma připravovali podle klasického rodinného receptu, jak ale později zjistila, jinde se prý tak často nevařila. „Tuhle polévku jsem jedla už jako malá. Nejsilnější vzpomínky na ni mám spojené s dobou, kdy jsme s rodiči jezdívali do dřevěné chaloupky v Českém Švýcarsku. Jezdívali jsme tam v létě, všude bylo plno hub a za chvíli už v kuchyni voněla tahle dobrota,“ zavzpomíná Karolína Kamberská.

 

Prozradí také vlastní verzi receptu na další jídlo z dětství – rýžový nákyp. „Jako děti jsme rýžový nákyp asi nesnášely, byla to taková nákaza z jídelny. Jeden řekl: Fuj to nejím! a ostatní se samozřejmě přidali, aby drželi partu. Sladkou rýži jsem si oblíbila až na studentské koleji. Tam to bylo oblíbené, jednoduché, levné jídlo. Do rýže jsme přidali sušené meruňky, mandle a už to bylo super. Nakonec jsem si vyvinula svou vlastní variantu nákypu, kterou mají rády i mé děti,“ prozradí Karolína.

 

Vlastní podobu vtiskla také dalšímu ze známých receptů. Většina lidí zná Tarte Tatin ve sladké verzi. Jde vlastně o obrácený jablkový koláč, který se peče těstem nahoru. Karolína se inspirovala francouzskou kuchařkou, a připraví tak jeho slanou verzi s opečenými paprikami.

Jaké tedy bude její menu Tradičně i po mém?

· Houbová polévka

· Závitky se sýrem a bylinkami & jižní zelenina z pánve

· Rýžový nákyp

· Paprikovo sýrový Tarte Tatin

 

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

 

Všechny epizody pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete na Prima PLAY.

V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě.

Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská. 

Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu? 

·         Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami 

·         Jemné telecí s hříbky a máslovými noky

·         Gratinovaný pórek se šunkou

·         Mražená broskvovo-karamelová pěna

 

Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty.

Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.

reklama