Kdo uvaří nejlepší kotlíkový guláš na Barrandově?

Přijďte na Kotlíkobraní 2020 – tradiční akci Plzeňského restaurantu Kamera. Vařte, degustujte, fanděte nebo kibicujte. Gastro vzdělání není podmínkou, ani překážkou. Hlavní je užít si kotel zábavy.

V sobotu 24. 10. se na zahrádce Plzeňského restaurantu Kamera koná už 4. ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš na Barrandově. Jak to probíhá? 8 týmů, 8 kotlíků, 8 různých gulášů a 2 poroty. Jedna složená z gastronomických autorit – a druhá ze všech kolemjdoucích a přihlížejících bez ohledu na věk, gender, osobní zaujatost a počet chuťových pohárků.

Ti řeknu, jak se vaří pořádnej guláš, to musíš nasekat cibulku, ale najemno, rozumíš, a potom...“ Už vám také někdo barvitě líčil celý postup svého receptu na nejlepší guláš? A s jakým gustem a láskou! Když provozujete restauraci zaměřenou na českou kuchyni, stává se to často. Společnost Ventura Group jich provozuje hned několik, a proto se rozhodla uspořádat akci, kde vyjde pravda o guláších najevo. Každý, kdo chce, může svůj bezkonkurenčně nejlepší recept uvařit a hodit do placu k posouzení.

Mrkněte na událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/787254705370677/

Jakže to tedy probíhá? Týmy dostanou 13litrové kotlíky, dřevo na podpal, naběračky a 5 hodin času. Suroviny si donesou vlastní. Ale nenakrájené a neoloupané, všechno se připravuje na místě, aby na akci panovala pravá činorodá atmosféra. V minulých ročnících soutěžící dostávali i špičkové hovězí maso od venturáckého řezníka a sladkou papriku, letos mají volnou disciplínu. I guláš ze zvěřiny nebo třeba vegetariánský z hlívy ústřičné se počítají.

Oficiální porotě předsedá šéfkuchař Honza Horký – kapitán národního týmu kuchařů ČR, který udává směr všem restauracím společnosti Ventura Group. Miluje tradiční kuchyni a velmi obratně překládá české recepty do současného jazyka člověka 21. století. Mezi dalšími porotci najdete úspěšné kuchaře a také některého z pravidelných hostů Kamery. Neoficiální porotu tvoří všichni přihlížející a kolemjdoucí, kteří ochutnají degustační porci některého guláše.

Hraje se o kuchařskou čest a uznání. Ale i ceny jsou lákavé – sud piva, speciální sekt, naložené maso a mořské plody na domácí grilování, vouchery na konzumaci do restaurací sítě Ventura Group apod. Celou dobu hraje živá hudba, pije se pivo, diskutuje a ochutnává. Pravidla soutěže a časový harmonogram musí být (aby v tom nebyl guláš), podrobně se o všem dočtete na webu: https://www.restauracekamera.cz/kalendar-akci/d/55/4-rocnik-barandovskeho-kotlikobrani.