Kdo uvaří nejlepší kotlíkový guláš na Barrandově?

Přijďte na Kotlíkobraní 2020 – tradiční akci Plzeňského restaurantu Kamera. Vařte, degustujte, fanděte nebo kibicujte. Gastro vzdělání není podmínkou, ani překážkou. Hlavní je užít si kotel zábavy.
Kotlíkobraní 2020 na Barrandově
Kotlíkobraní 2020 na Barrandově

reklama

V sobotu 24. 10. se na zahrádce Plzeňského restaurantu Kamera koná už 4. ročník soutěže o nejlepší kotlíkový guláš na Barrandově. Jak to probíhá? 8 týmů, 8 kotlíků, 8 různých gulášů a 2 poroty. Jedna složená z gastronomických autorit – a druhá ze všech kolemjdoucích a přihlížejících bez ohledu na věk, gender, osobní zaujatost a počet chuťových pohárků.

Ti řeknu, jak se vaří pořádnej guláš, to musíš nasekat cibulku, ale najemno, rozumíš, a potom...“ Už vám také někdo barvitě líčil celý postup svého receptu na nejlepší guláš? A s jakým gustem a láskou! Když provozujete restauraci zaměřenou na českou kuchyni, stává se to často. Společnost Ventura Group jich provozuje hned několik, a proto se rozhodla uspořádat akci, kde vyjde pravda o guláších najevo. Každý, kdo chce, může svůj bezkonkurenčně nejlepší recept uvařit a hodit do placu k posouzení.

Mrkněte na událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/787254705370677/

Přihlaste svůj tým co nejdříve, ať na vás zbude kotlík.
Přihlaste svůj tým co nejdříve, ať na vás zbude kotlík.

Jakže to tedy probíhá? Týmy dostanou 13litrové kotlíky, dřevo na podpal, naběračky a 5 hodin času. Suroviny si donesou vlastní. Ale nenakrájené a neoloupané, všechno se připravuje na místě, aby na akci panovala pravá činorodá atmosféra. V minulých ročnících soutěžící dostávali i špičkové hovězí maso od venturáckého řezníka a sladkou papriku, letos mají volnou disciplínu. I guláš ze zvěřiny nebo třeba vegetariánský z hlívy ústřičné se počítají.

Takhle vypadá perfektně organizovaný tým.
Takhle vypadá perfektně organizovaný tým.

Oficiální porotě předsedá šéfkuchař Honza Horký – kapitán národního týmu kuchařů ČR, který udává směr všem restauracím společnosti Ventura Group. Miluje tradiční kuchyni a velmi obratně překládá české recepty do současného jazyka člověka 21. století. Mezi dalšími porotci najdete úspěšné kuchaře a také některého z pravidelných hostů Kamery. Neoficiální porotu tvoří všichni přihlížející a kolemjdoucí, kteří ochutnají degustační porci některého guláše. 

Oficiální porota se jednomyslně shodla, že Plzeň je ošetřena perfektně.
Oficiální porota se jednomyslně shodla, že Plzeň je ošetřena perfektně.

Hraje se o kuchařskou čest a uznání. Ale i ceny jsou lákavé – sud piva, speciální sekt, naložené maso a mořské plody na domácí grilování, vouchery na konzumaci do restaurací sítě Ventura Group apod. Celou dobu hraje živá hudba, pije se pivo, diskutuje a ochutnává. Pravidla soutěže a časový harmonogram musí být (aby v tom nebyl guláš), podrobně se o všem dočtete na webu: https://www.restauracekamera.cz/kalendar-akci/d/55/4-rocnik-barandovskeho-kotlikobrani.

Fanoušci a rodinní příslušníci můžou svému vyvolenému týmu zcela nepokrytě nadržovat.
Fanoušci a rodinní příslušníci můžou svému vyvolenému týmu zcela nepokrytě nadržovat.

reklama

reklama